Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje

O projektu

Projekat realizuju CIP-Centar za interaktvnu pedagogiju, u saradnji sa Dečijom fondacijom Pestaloci, uz podršku Ministarstva prosvete.

Prva faza projekta obuhvatala je 3 sredine i 10 škola i trajala je od januara 2020.godine do decembra 2022.godine.

Druga faza projekta obuhvata 6 sredina i 19 osnovnih škola (tri sredine iz prve faze, tri dodatne nove sredine uključene u drugu fazu projekta) i traje od januara 2023. godine do decembra 2025.godine.

Detaljnije o prvoj fazi projekta pogledajte ovde:

Više o projektu pročitajte ovde:                                                                                                                   

Više o projektu na engleskom pročitajte ovde.

Pripremili smo i kratak video o projektu koji možete pogledati ovde:                   

Video o ostvarenim rezultatima tokom 2020. godine možete pogledati ovde:

Resursi

Programi i priručnici

Školovanjem za bolju budućnost - program za roditelje dece uzrasta od 6 do 15 godina“, grupa autora

Kreirao tim CIP Centar u okviru projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“, uz podršku Dečijom fondacijom Pestaloci, 2020.

Dostupna za učesnike programa. 

Zajedno za obrazovanje – program aktivnosti za rad sa roditeljima“, grupa autora

Kreirao tim CIP Centar u okviru projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“, uz podršku Dečijom fondacijom Pestaloci, 2020.

Dostupna za učesnike programa.

 Kako da ostanemo zdravi i dobro raspoloženi – ideje za celu porodicu

Set od 31 predloga za aktivnosti u kojima mogu učestvovati svi članovi porodice. Nudimo ideje za stvaralačke, kreativne, istraživačke i zabavne aktivnosti i igre. Aktivnosti se mogu organizovati svakog dana u mesecu, a zatim ponoviti u potpunosti ili dopuniti novim idejama.

Kreirao tim CIP Centra uz podršku Pestalozzi Children’s Foundation, 2019.
Dostupno na:
https://drive.google.com/file/d/1UwxzuLrPaCuP6tPrHmmgX1xWHs1vT_Eq/view?fbclid=IwAR0tFYpQLxtqMEvvKSOe8a1fiX9_cCpA4TSwwbn362PQNPavcneC_vf2Nzg

Podrška razvoju inkluzivne kulture u osnovnim školama - osnaživanje direktora, stručnih saradnika i koordinatora Stručnog tima za inkluzivo obrazovanje“ – Lista resursa

Materijal je priređen u okviru zajedničkog projekta CIP - Centra za interaktivnu pedagogiju i CE International (SAD) uz podršku Američke ambasade u Srbiji, 2022. 

„KA PRAVEDNOM OBRAZOVANJU Vodič za sprečavanje segregacije u ustanovama obrazovanja i vaspitanja i preduzimanje mera za desegregaciju“ 

Vodič je nastao u okviru projekta Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje koji realizuje CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju, uz podršku Dečje fondacije Pestaloci i Ministarstva prosvete.

Dostupno na: prosveta.gov.rs

 

Video galerija