Конкурс за стручњака у области ромски културни идентитет у оквиру пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа”

Пројекат „Ублажавање последица повећане рањивости Рома/Ромкиња и других маргинализованих група у Србији узрокованих КОВИД – 19 пандемијом у 18 јединица локалне самоуправе“ (Пројекат) спроводи Генерални секретаријат Владе Републике Србије као правни заступник Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва (СИПРУ). Пројекат се реализује уз подршку програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ коју спроводи ГИЗ. Главни политички партнер је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Партнери на реализацији пројекта су удружења ЦИП – Центар за интерактивну педагогију и Екуменска хуманитарна организација.

Овим Пројектом биће подржане локалне самоуправе, релевантне институције и организације, као и појединци да, кроз инклузивни приступ, обезбеде неопходну подршку ромским заједницама и другим осетљивим групама у одговору на изазове који су проузроковани пандемијом КОВИД – 19. Пројекат се реализује у периоду јул – децембар 2021. године на подручју 18 јединица локалне самоуправе: Нова Црња, Звездара, Крушевац, Краљево, Лозница, Бор, Ниш, Врање, Пирот, Владичин Хан, Стара Пазова, Ковин, Зрењанин, Смедеревска Паланка, Топола, Ваљево, Кањижа и Алибунар.

Више о пројекту.

ЦИП-Центар за интерактивну педагогију објављује конкурс за:

  • стручњака у области ромски културни идентитет (позив можете преузети овде)