VESTI

U okviru Projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje" krajem novembra 2021. godine realizovali smo još dve obuke Podrška razvoju socijalno - emocionalnih kompetencija dece u osnovnim školama „Sveti Sava“ iz Požarevca i „Vuk Karadžić“ iz Šapca.

U okviru projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje" 14. decembra organizovali smo sastanak sa Konsultativnim telom projekta u Beogradu. Imali smo priliku da predstavimo rezultate projekta i naredne korake. Na sastanku su učestvovali i predstavnici lokalnih samouprava Šapca, Prokuplja i Požarevca i predstavnici osnovnih škola „Milić Rakić Mirko“, „Sveti Sava“, „Vuk Karadžić“.

Nastavili smo sa realizacijom panel diskusija za roditelje u Požarevcu, Šapcu i Prokuplju. Bavili smo se temama prepoznavanja i postupanja u situacijama diskriminacije.

Panel diskusije za roditelje

Pokrenuli smo ciklus panela za roditelje iz naših projektnih škola. Prvi panel pod nazivom "I različiti i jednaki" realizovan je 9. novembra 2021. godine u Centru za stručno usavršavanje Šabac.

Pokrenuta je tema o pravu na kvalitetno obrazovanje za svako dete i različitim mehanizmima i merama za podršku njihovom uključivanju.

 

 

Sastanak Radne grupe koja se bavi kreiranjem Vodiča za sprečavanje segregacije i preduzimanje mera za desegregaciju u ustanovama obrazovanja i vaspitanja

10. novembra održan je sastanak Radne grupe koja se bavi kreiranjem Vodiča za sprečavanje segregacije i preduzimanje mera za desegregaciju u ustanovama obrazovanja i vaspitanja. Diskutovali smo o najčešćim dilemama i izazovima, ali i mogućim rešenjima i primerima iz prakse.

 

U okviru Projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje", 3. i 4. novembra 2021.godine realizovali smo prvu obuku pod nazivom Podrška razvoju socijalno - emocionalnih kompetencija dece u OŠ “Milić Rakić Mirko” iz Prokuplja. Zajedničkom učenju, radu i druženju pridružili su se i timovi partnerskih škola - OŠ „9. oktobar”, OŠ „Nikodije Stojanović Tatko” i OŠ „Ratko Pavlović Ćićko”.

I dalje uživamo u zajedničkim aktivnostima

Tokom protekle nedelje učenici, roditelji i zaposleni u projektnim školama uživali su u sportskim i umetničkim aktivnostima. Prenosimo vam delić atmosfere iz Prokuplja.

Za više informacija pratite našu Fejsbuk stranicu!

Nastavljamo sa zajedničkim aktivnostima

I ovaj vikend smo proveli družeći se i uživajući u zajedničkim aktivnostima. Škole iz Požarevca su učestvovale u likovnoj koloniji, dok su škole iz Šapca imale radionice na temu brige o životinjama i zajedničku izložbu kućnih ljubimaca.

Za više informacija pratite našu Fejsbuk stranicu!

Zajedničke aktivnosti dece i nastavnika iz osnovnih škola u Šapcu, Prokuplju i Požarevcu

U toku su zajedničke aktivnosti dece i nastavnika iz 10 osnovnih škola uključenih u projekat „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ u Šapcu, Prokuplju i Požarevcu.

Zajedničke aktivnosti su izabrane prema interesovanjima dece a uključuju sportske aktivnosti (košarka, odbojka, fudbal, orijentiring), društvene igre („Igrom kroz izazove“), likovne aktivnosti, radionice o pravljenju filma, brizi o životinjama, itd. Deca i nastavnici iz različitih škola imaju priliku da se druže, igraju i uče zajedno.

Za više informacija pratite našu Fejsbuk stranicu!

Završene su još tri obuke „Čitanjem i pisanjem do kritičkog mišljenja"

25. i 26. septembra smo završili planirane obuke „Čitanjem i pisanjem do kritičkog mišljenja“  sa tri grupe u osnovnim školama „Nikolaj Velimirović“ i „Laza K. Lazarević“ iz Šapca i „Sveti Sava“, „Dositej Obradović“ i „Vuk Karadžić“ iz Požarevca

Nastavak realizacija obuka „Čitanjem i pisanjem do kritičkog mišljenja"

Nastavljamo sa realizacijom obuka „Čitanjem i pisanjem do kritičkog mišljenja" koje se realizuju u okviru projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“.

 

18. i 19. septembra održana je obuka u dve grupe sa kolegama i koleginicama zaposlenim u osnovnim školama u Prokuplju koje su uključene u projekat:
„Milić Rakić Mirko”, „Ratko Pavlović Ćićko”, „9. oktobar” i „Nikodije Stojanović Tatko”.

Obuka „Čitanjem i pisanjem do kritičkog mišljenja“

U okviru projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ počela je realizacija obuka „Čitanjem i pisanjem do kritičkog mišljenja“.

Prva obuka održana je u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Šapcu 11. i 12. septembra 2021.

Fotografije preuzete sa: https://www.facebook.com/osvukkaradzicsabac/posts/1025981268152657