Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/cipcenta/public_html/i_roditelji_se_pitaju/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/cipcenta/public_html/i_roditelji_se_pitaju/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/cipcenta/public_html/i_roditelji_se_pitaju/libraries/joomla/string/string.php on line 30
i-roditelji-se-pitaju.cipcentar.org

Akcije Saveta roditelja grada Užice i opštine Požega

Užički centar za prava deteta (UCPD) je osnovan 1998.godine. Misija je unapređenje položaja dece i mladih u društvu u skladu sa principima i pravima Konvencije o pravima deteta. Ciljne grupe sudeca i mladi, roditelji, profesionalci koji se bave decom i mladima; lokalna zajednica.Aktivnosti centra organizovane su u 3 programa: Program edukacije ima za cilj da informiše decu, mlade, roditelje i profesionalce o pravima deteta i mehanizmima za ostvarvanje prava. Program participacije ima za cilj da promoviše aktivno učešće dece i mladih u procesima donošenja odluka od njihovog interesa kao i sveukupnom društvenom životu, kao i da promoviše modele participacije u društvu. Program neformalnog obrazovanja ima za cilj da omogući pristup različitim oblicima neformalnog obrazovanja deci i mladima, kroz koje će oni sticati znanja i veštine značajne za njihov skladan razvoj. U sklopu svakog programa Centar organizuje: seminare, treninge, akcije/kampanje, istraživanja, tribine, okrugle stolove, izdavačku delatnost i sl.

Ceo tekst možete preuzeti ovde.

Tribina: Trgovina ljudima

Savet roditelja opštine Požega je u saradnji sa Policijskom upravom Užice organizovao tribinu pod nazivom "Trgovina ljudima", koja je je održana  u sredu, 27.marta 2013.godineu Gradskoj galeriji u Požegi.

Tribinu je otvorila Dragica Jevtić, načelnica Policijske uprave, zatim je  RadomirRaković, šef Odseka pogranične policije za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima Policijske uprave u Užicugovorio o pojmu trafikinga i njegovim posledicama, i  merama prevencije, kao i odgovornosti države, grupa, pojedinaca u njegovom sprečavanju. Takođe, pristuni su mogli da pogledaju kratke filmove i spotove na ovu temu.

Više informacija o tribini možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=i9TpYp7-zAQ

Fotografije sa tribine možete pogledati na linku:

http://www.uecpd.org/galerija/foto/trgovina%20ljudima

Brosura Dete ima pravo da zna svoja prava

SRO Požega je u saradnji sa Učeničkim parlamentom Tehničke škole kreirao brošuru na temu Prava deteta koja je deljena 10. decembra tokom akcije obeležavanja Dana ljudskih prava.

Brošuru možete da preuzmete ovde.

Brosura Kako zaštititi decu od elektronskog nasilja

Ovom brošurom SRO Požega želi da skrene pažnju na rastući problem elekronskog nasilja i da upozori na opasnost od mogućih zloupotreba modernih tehnologija. U brošuri su između ostalog predstavljeni oblici i specifičnosti elektronskog nasilja, uloga obrazovnih ustanova u rešavanju ovog problema, kao i opis načina prevencije i zaštite dece.

 

Brošuru možete da preuzmete ovde.

“Zivotni polet”

Savet roditelja opštine Požega:

SRO Požega je 02. oktobra 2012. godine u saradnji sa Kulturnim centrom i dva kluba ŽKK i OKK Požega organizovao akciju pod nazivom "Životni polet" u cilju promovisanja važnosti sporta i umetnosti u odrastanju dece.

Slikar Predrag Terzić oslikao je košarkaške terene, postavljeni su novi koš i tabla za košarku. Održane su košarkaške utakmice sa mešovitim timovima i izložba fotografija pod nazivom "Životni polet".

SRO Požega obezbedio je majice za decu i organizatore sa logom inicijative.

Više informacija možete naći na sledećem linku:

http://kcpozega.rs/arhiva/2012/najave_oktobar_2012.html

Prilog TV Požega nalazi se na linku:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oWOUcFyBvtU&noredirect=1

Joomla templates by a4joomla